Zonnestroom, een interessante investering.

De kosten van de PV panelen
Zonnepanelen zijn er in verschillende uitvoeringen zoals poly- en monokristallijn, amorf silicium. Alle uitvoeringen verschillen vaak in kosten en rendement. Als vuistregel wordt gehanteerd dat een zonnepaneel van 1 m2 ongeveer 130 Watt piek (Wp) levert. Watt piek is het vermogen dat een paneel maximaal kan leveren. Budget Neutaal houdt de ontwikkelingen scherp in de gaten en helpt u bij het maken van de beste keuze.

De installatiekosten
Zonnepanelen is een vak apart. De installatiekosten bepalen voor een belangrijk deel de terugverdientijd. Een maatwerk offerte is voor de keuze van PV-panelen van essentieel  belang.
 

De prijs van elektriciteit
De prijs van elektriciteit bedraagt ongeveer €0,23 per kWh. En na de BTW verhoging zelfs meer. Voor de nauwkeurige berekening moeten we de de prijs van elektriciteit in de komende 25 jaar weten. Volgens scenario's van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is het mogelijk dat de prijs jaarlijks circa gaat 6% stijgen.

Teruglevertarief
De vergoeding voor het terugleveren van overtollige electrischiteit is gelijk aan de prijs die u betaalt voor afname van elektriciteit, dus ongeveer €0,23 per kWh. Tot 5000 kWh mag u terugleveren aan het net voor de zelfde prijs als u ervoor zou moeten betalen als u het van uw leverancier afnam. Leveranciers hanteren vaak hun eigen voorwaarden van terugleveren.
.

Wijze van betalen
Heeft u geld over dan is zonnestroom een uiterst goede investering. Het rendement is hoger dan wat u ontvangt op een spaarrekening. Moet u een lening afsluiten voor de aanschaf en installatie van de panelen dan betaalt u altijd rente waardoor de terugverdientijd toeneemt. Door de relatief lage rente en de hoge opbrengst van panelen is een investering in panelen met geleend geld nog een goede investering.

Uren zon
De opbrengst van de zonnepanelen is afhankelijk van het weer. Het aantal uren zon en de intensiteit van de zonnestralen is afhankelijk van de geografische ligging van de panelen. Hiervoor zijn tabellen beschikbaar die een vermenigvuldigingsfactor opleveren om deze factor redelijk nauwkeurig te bepalen.

 

Deze website is gerealiseerd door Impressed webdesign en werkt met Slimbeheer 5